Om webbplatsen

Överförmyndarkansliets webbplats ska ge dig service och vara en hjälp för dig som behöver, vill bli eller är god man eller förvaltare. Det ska vara enkelt för dig att få hjälp eller att hitta information.

Om du har problem med att använda blanketter och e-tjänster kan du behöva uppdatera din webbläsare. Exempelvis kan tidigare versioner av webbläsaren Edge inte tolka ifyllningsbara fält i PDF-filer. Om du har det här problemet, prova att öppna blanketterna i ett externt program, som Adobe Acrobat Reader.

Ladda hem Adobe Acrobat Reader.

En webbläsare som fungerar bra i de flesta sammanhang är Google Chrome, men det finns även många andra.

Ladda hem Google Chrome.

Webbkakor, eller cookies, är små textfiler som lagras på datorn, surfplattan eller mobilen hos dig som besöker webbplatsen. Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera för dig som användare.

Kakor lagras också hos dig som besökare när du tittar på någon av de filmer som ligger på Youtube eller Vimeo, men som finns inbäddade på vår webbplats.

Samtycke för kakor

Vi lagrar bara kakor om du samtycker till det och du kan själv välja för vilka syften som du vill godkänna kakor. Vi använder systemet Cookiebot. Samtyckesinställningarna visas första gången du besöker webbplatsen, men du kan när som helst ändra ditt samtycke genom att klicka på ikonen längst ner till vänster i webbläsaren.

Stänga av kakor

Om du inte accepterar att kakor används över huvud taget kan du stänga av det i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din enhet eller välja att radera tidigare lagrade kakor.

Inställningarna ser olika ut i olika webbläsare och operativsystem. Vi hänvisar till hjälpdokumentationen för den webbläsare som du använder för mer information om hur du går till väga.

Webbplatsens layout visas inte korrekt i webbläsaren Internet Explorer. Denna webbläsare är föråldrad och stöds inte längre av tillverkaren Microsoft. Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare, alltså programvara som behövs för att surfa runt på internet.

Här hittar du länkar till nedladdning av ett några andra webbläsare som fungerar bättre än Internet Explorer. Det finns även andra webbläsare på marknaden.

Google Chrome

Microsoft Edge

Firefox

Opera

Sökfunktionen hittar du på startsidan och i sidhuvudet. Skriv i rutan vad du söker efter och tryck enter på ditt tangentbord för att få upp sökresultat.

Om du vill söka bland innehållet på en särskild webbsida, använd din webbläsares sökfunktion som du vanligtvis får fram i webbläsare genom att trycka på Ctrl+F.

Vi strävar efter att utveckla webbplatsen så att den ska vara fullt tillgänglig för personer med funktionsnedsättning.

Om du upptäcker något som inte är tillgängligt för dig är du välkommen att kontakta oss.